Girnis hangi yöreye ait?
Bu yemeği porsiyonlara bölmüyoruz, bunun yerine tüm aileyle aynı tepside yiyoruz. Bu onu daha eğlenceli hale getiriyor ve aslında herkes aynı tepside yiyor. Sadece Sivas’ta bulunabilen lezzetli bir yemek.
Kırniş hangi yöreye aittir?
Bugün arkadaşlarım bana kırniş gırniş gınniş gibi yörelere göre değişen ve genelde Sivas yöresinde yapılan bir Çerkez yemeği hazırladılar. Bu şifalı ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istedim ve ilk defa denedim ve çok beğendim 11 Kasım 2023
Cırdıngış nerenin?
Cirdingis-Galnish-Girnish-Girnish, Kafkas kökenli meşhur yemeklerden biri olan Cirgindish, bir hamur yemeğidir.
Gılnış sosu nasıl yapılır?
Sos için tereyağını erittikten sonra 1 diş sarımsağı incecik ezip yağın içine atıyoruz. Daha sonra salçayı ve önceden hazırladığımız pişmiş tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karışım koyulaşana kadar bekliyoruz. Hazırladığımız sosu bir kaseye alıyoruz. #gilnış19 Ocak 2020
Ginnis nerenin yemeği?
Ünlü Çeçen yemeği Gırniş – lezzetli yemek tarifleri.
Hangel hangi yöreye ait?
Hengel, hangel veya hingel (Türkçe: hangel/hengel, Kürtçe: xingal, Azerice: xıngal/xəngəl, Dağıstanca: hinkal) Kafkasya’ya özgü, dolgulu veya dolgusuz bir köfte türüdür. Türkiye’de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan, Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz bölgesinde, Erzurum ve Kars’ta üretilmektedir.
Çirleme hangi yöreye aittir?
Çirleme yemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirEt yemeğinin türüAna malzemelerDana kuşbaşı, güneşte kurutulmuş kayısı, nohut (önceden ıslatılmış), üzüm pekmezi, soğan, tereyağı, domates salçası, tuz, kırmızı biber gevreği, karabiber, karabiber
Yaren kebabı hangi yöreye aittir?
Yaren Yahnisi – Çankırı Kuzu eti kendi suyunda bir güveç tenceresinde pişirilir, 3 adet soğan, iki diş sarımsak, 5 adet yeşil biber, yarım kilo domates incecik doğranır, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, tuz ve bir kaşık salça ile birlikte ete eklenir.
Sivas’ın yemeklerinden neyi meşhur?
Sivas’ın meşhur yemekleri, Peskütan Çorbası, Kesme Aş, Mercimek Çorbası, Baviko, Sirok (Gömme), Sivas Katmeri, Sivas Ketesi, Divriği Pilavı. Daha fazla makale…
Çat çıngır yemeği nerenin yemeğidir?
Çindirgiş (Kahramanmaraş bölgesine aittir)18. Şubat 2014
Cirgindis sosu nasıl yapılır?
Suya biraz tuz ekleyip hamuru pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Yağa domates salçası, ezilmiş sarımsak, kırmızı biber ve biraz tuz ekleyin ve domates salçasının kokusu kaybolana kadar pişirin. Sonra biraz hamur suyu ekleyin ve sıvılaştırın. Sos hazır.
Kırniş ne demek?
Bir yemeğin adıdır. El yapımı makarna ve haşlanmış tavuğun birleşiminden oluşan Çerkes yemeği. Çok fazla püf noktası olmasa da baharat ve soslara açık bir yapısı vardır.
Gravy sos neden yapılır?
Gravy, et ve tam buğday unu veya mısır nişastasının damlalarından yapılan İngiliz mutfağından bir sostur. Gravy, Türkiye’de genellikle kızarmış tavukla servis edilse de aslında fırında pişmiş et ve hindi, köfte ve patates püresiyle servis edilir.
Gılnış hangi yörenin?
Gilniş | Çanakkale’de kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan Gilniş’in yapılışını izliyoruz. Çanakkale lezzetlerini konu alan yeni bölümüyle “Yemek…”
Közlüce sosu nasıl yapılır?
Közlenmiş biberleri soyun ve çekirdeklerini çıkarın ve pürüzsüz, sıvı bir sos oluşana kadar bir blender’da işleyin. Zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuğu küçük küpler halinde kesin, köri, karabiber ve tuz ekleyin ve iyice karıştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Gırar hangi yöreye ait?
Ayran Aşı – Ağrı Ağrı’da Ayran Aşı çorbasına Gırar da denir.
Gliko hangi yöreye ait?
Gliko, Erzurum’da et içermeyen nadir yemeklerden biridir. Sosunda salça, acı biber, nane, tuz ve yağ bulunur. Sosla pişirildiği için çok lezzetlidir. Bu lezzet sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş yağ ile servis edilir.
Gendime yemeği hangi yöreye aittir?
Gendüme Çorbası, Gendüme Aşı veya Gendime Çorbası, Türk mutfağının bir tür yoğurt çorbasıdır. Tokat’ın geleneksel mutfağında yerini alır. Gümüşhane’nin geleneksel mutfağında Gendime Çorbası olarak yerini alır.
Isırgan otu yemeği hangi yöreye ait?
Isırgan otu yemeği – Giresun (mutfak robotu veya blender ile de ezilebilir) Ezilmiş ısırgan otu bir tencereye alınır ve ateşe konur. Kaynamaya başlar ve kıvamı koyulaşınca gerekirse biraz su eklenir. Tuz eklenir.