İçeriğe geç

Patak Ne Anlama Gelir

Patavat ne anlama gelir?

Birçok okuyucu, edebi eserlerde ve günlük konuşmalarda kullanılan Patavat kelimesinin anlamını merak eder. Bu kelime ahlakın yanı sıra kısıtlama ve dikkat anlamına da gelir. Düşüncesiz insanlar, nerede ve nasıl konuşacağını bilmeyen ve düşünmeden konuşarak sorun çıkaran kişilerdir.

Farsca Pars ne anlama gelir?

Sebep 2: Bütün Farsça sözlüklerde pars kelimesi sadece leopar, panter anlamında ve her zaman pars olarak kullanılmaktadır (Sevortyan, kelimenin Türkçe kökenli olduğunu sadece M. A. Gaffarov’un Farsça sözlüğünde belirtmektedir).

Apak ne anlama gelir?

Çok temiz, tertemiz.

Mukat ne anlama gelir?

Mukata teriminin tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanır. Osmanlı döneminde devlet hazinesinin gelir kaynaklarından biriydi. Bu kavram günümüzde de kullanılmaktadır. Cami, medrese ve hastane gibi topluma hizmet eden kuruluşların giderleri için ayrılmış vakıf alanları adı verilen alanlar vardır.

Patavatsiz insan ne demek?

Kime tactless denir? Düşünmeden konuşan ve bu yüzden sözleriyle karşıdakini üzen insanlara tactless denir.

Paşm ne anlama gelir Farsçada ne demek?

Bu sadece bir söylenti olsa da, Paşmina kelimesinin kökenine baktığımızda, Farsçada yün anlamına gelen “paşm” kelimesinden türediğini görürüz.

Pamir ismi ne anlama gelir?

Pamir isminin anlamı: Coğrafi bir isim olarak Pamir, Orta Asya’daki yüksek bir dağ sırasına atıfta bulunur. Bu isim genellikle ihtişam, görkem ve büyüklük gibi özelliklerle ilişkilendirilir.

Arel ismi ne anlama gelir?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir.

Aybars ismi ne anlama gelir?

Aybars, “ay leoparı” veya “gri leopar” anlamına gelen Türkçe bir isimdir. İsmin kökeni “ay” ve “bars” (Türkçede “leopar” anlamına gelir) kelimelerinden gelir. Ancak bazı dilbilimcilere göre ilk kelimenin kökeni “oy”dur ve bu da “gri”, “koyu sarı” veya “aslan rengi” anlamına gelir ve aslanı temsil eder.

Pahıl kelimesi ne anlama gelir?

Pahıl – Cimri. Pelver – Domates salçası. Peşkir – Peçete. Petni – Ahırda hayvanların yemlerinin konulduğu yer.

Paşn kelimesi ne anlama gelir?

Pashm kelimesi Farsça kökenlidir ve “ince teller” veya “ipler” anlamına gelir. Bu kelime Pugnaniye tatlısının karakteristik yapısını açıklamak için kullanılmış olabilir. Türk mutfağında bu tatlı, genellikle ham maddelerin dikkatlice çekilmesi ve gerilmesiyle elde edilen ince şeker iplikleriyle bilinir.

Aş ne anlama gelir?

Anonim Şirket (AŞ) veya Anonim Şirket (AO); Sermayesi ortağı tarafından taahhüt edilmiş ve paylara bölünmüş, tüzel kişiliği bulunan ve borçlarından dolayı kendi mal varlığıyla sorumlu olan şirkettir.

Mukaim ne demek?

(Ar. muḳāvemet, muḳāvim “dayanmak, karşı koymak” kelimesinden) Dayanıklı, esnek, güçlü, sağlam.

Müfti ne anlama gelir?

İftâ, dinî bir soruya cevap vermek anlamına gelir. İstilâh’ta Müftî, Müçtehit anlamına gelir. Müçtehit, Kur’an ve Hadis’ten dinî hükümleri çıkarma yetkisine sahip kişidir. Müftî, Şeyhülislâm teriminin popülerleşmesinden önce İlmiye mesleğinde kullanılan üç terimden biridir.

Mukta ne demek?

Sanskritçe ve birçok Hint dilinde, “mukta” (मुक्त) “özgürleşmiş” veya “özgür” anlamına gelir. Genellikle ruhsal kurtuluş, aydınlanma veya dünyevi bağlardan özgürlükle ilişkilendirilir.8 Şubat 2023Sanskritçe ve birçok Hint dilinde, “mukta” (मुक्त) “özgürleşmiş” veya “özgür” anlamına gelir. Genellikle ruhsal kurtuluş, aydınlanma veya dünyevi bağlardan özgürlükle ilişkilendirilir.

Paytah ne demek?

Payitaht kelimesi “pay” ve “taht” kelimelerinden oluşur ve sermaye anlamına gelir. Özellikle eski dizi ve filmlerde “Anadolu ovalarından başkente doğru gidiyorduk” gibi cümleleri sıkça duyarız. Burası aslında o zamanın başkentini temsil eder.

Patavatsızlık kelimesinin anlamı nedir?

İsim. [1] Uygunsuz davranış. Düşünmeden konuşmak, saçmalamak, küfür etmek. Duygu ve düşüncelerini ironiyi aşan sert ve rahatsız edici bir şekilde ifade etmek, sanki diğer kişinin nasıl bir varlık olduğunu unutmuş gibi.

Tahribat ne anlama gelir?

– Yok etmeyin, tahrip etmeyin.

Peydah sözlük anlamı nedir?

Peydah en sık kullanılan kelimelerden biridir. Ortaya çıkmak, içeri girmek ve beklenmedik bir olayı deneyimlemek veya o olayla yüzleşmek anlamına gelir. Peydah ne anlama geliyor, TDK sözlüğü ne anlama geliyor? TDK sözlüğüne göre Peydah açık, belirgin ve belirgin anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Cam Duvara Ne Denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir